Slavio izlazak iz zatvora: Vođa bande brutalno ubijen u kafiću

Radiosarajevo.ba
Slavio izlazak iz zatvora: Vođa bande brutalno ubijen u kafiću

Aleksander Zhestokov (39) je ubijen na području ruske regije Kemerovo. Bio je u baru s društvom i slavio je izlazak iz zatvora. Riječ je o ruskom "kumu" koji je oslobođen jer su svjedoci odbili svjedočiti protiv njega. Na snimci se vidi kako mu je ubica prišao u kafiću i upucao ga iz blizine.

Zhestokov je pao na pod i umro gotovo odmah. Sve se to odigralo u petak, a uboica je u mafijaša pucao oko ponoći. Zhestokov je bio optužen da je 2013. godine organizirao bandu.

Ubica je u kafić ušao maskiran kapuljačom i tamnim naočalama, a imao veliko oružje s prigušivačem. Jedan od muškaraca koji je bio u društvu mafijaša je okrenuo njegovo tijelo dok su dugi u šoku promatrali. Drugi je pak pobjegao, a čini se da niko nije niti pokušao zaustaviti ubicu.

U leđima ubijenog pronađeno je najmanje šest rana od metaka. Policija je pokrenula istragu no zasad nisu našli ni oružje ni uboicu. Zhestokov je bio pušten iz zatvora u maju gdje je bio zbog prijevare i ucjene. Sumnja se da je njegova banda radila prevare vezano uz nekretnine, kontrolirala posao s drogom, vodila poslove na crnom tržištu i podmićivala lokalne biznismene, piše Daily Mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije