Rasistički ispad doktorice u Novom Sadu: Izađi iz lifta crna kravo

Radiosarajevo.ba
Rasistički ispad doktorice u Novom Sadu: Izađi iz lifta crna kravo
Print Screen / Incident u liftu

Na društvenim mrežama se širi snimak rasističkog ispada na kojem žena koja se predstavlja kao doktorica govori djevojci da je "crna krava".

Incident se dogodio u liftu u Novom Sadu, a video je snimila tamnoputa djevojka koju je doktorica napala, a ubrzo se potom ispostavilo da je zaposlena u Kliničkom centru Vojvodina. 

Zapanjujuć je broj komentara u kojima se ponašanje doktorice pravda – epidemija traje i valjda ima pravo da ne želi da je u skučenom liftu zatvorena sa drugim ljudima.

Međutim, doktorica ne nosi ni masku ni rukavice i nema nikakav problem sa ostalim putnicima u liftu. 

Koronavirus je samo izgovor da djevojci kaže da ima problem sa njom zato što je “crna krava”. 

Incident se dogodio u Novom Sadu, a djevojka koja je napadnuta u liftu, inače studentkinja Medicinskog fakulteta, ubrzo je doktoricu srela upravo na fakultetu i poslije kraćeg raspitivanja otkrila da je doktorica zaposlena u Kliničkom centru Vojvodina, prenosi nova.rs. 

Kolege sa fakulteta djevojke su snimak predale dekanu Medicinskog fakulteta u Novom Sadu koja im je rekla da je ovakvo ponašanje “nedopustivo” i da će biti preduzete “adekvatne mjere”, mada nije precizirala kakve.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije