Radnica koja je na aerodromu snimljena kako guta ukradeni novac kaže: "Ma to je samo čokolada"

0
Radiosarajevo.ba
Radnica koja je na aerodromu snimljena kako guta ukradeni novac kaže: "Ma to je samo čokolada"
Foto: Prtscr / Youtube / Ona tvrdi da je pojela čokoladu

Radnica na aerodromu u Manili, koja je suspendirana nakon što je navodno ukrala 300 dolara od putnika i pojela ih, tvrdi da je samo - jela čokoladu.

Dana 8. rujna, putnik koji je putovao kroz međunarodni aerodrom Manila Ninoy Aquino na Filipinima tvrdio je da je nakon provjere torbe otvorio novčanik i otkrio da mu nedostaje novac. Putnik, po imenu g. Cai, prolazio je kroz aerodrom oko 20:20 sati, a službenica Ureda za sigurnost prometa (OTS) provjerila je i torbu na ramenu koju je nosio.

No, nakon što je putnik kasnije provjerio tu torbu, ustvrdio je da mu, nakon pregleda prtljage, nedostaje novac u vrijednosti od 300 dolara.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Istraga o navodima o nestanku novca rezultirala je suspenzijom sigurnosne službenice jer se na nadzornim snimkama vidi kako guta ono za što vlasti sada vjeruju da su bile novčanice. Sigurnosna snimka pokazuje ju kako stavlja nešto u usta prije nego što popije nekoliko gutljaja vode...

Prema izjavi OTS-a, rekli su da su pokrenuli istragu nakon što je g. Cai tvrdio da mu nedostaje nešto novca. Kako javlja Philippin Star, službenica je zanijekala tvrdnje da je pojela putnikov novac, predavši izjavu pod zakletvom u kojoj se navodi da je ono što je CCTV snimio bila - čokolada.

Istražitelji su naznačili da sumnjaju u te tvrdnje. Službenica nije uhapšena, jer još nije, bez svake sumnje, dokazano da je novac ukrala no, uz nju, suspendirani su i njen nadređeni i još jedan član osoblja koji joj je dao bocu vode. Pogledajte VIDEO:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije