Pas lutalica kojeg su usvojili radnici na benzinskoj pumpi spriječio oružanu pljačku

Radiosarajevo.ba
Pas lutalica kojeg su usvojili radnici na benzinskoj pumpi spriječio oružanu pljačku
Foto: Dodo / Pujdo Randy!

Prije dvije godine, uplašena i mršava kuca lutalica počela je dolaziti do benzinske pumpe u Tamaulipasu (Meksiko), a radnici ove pumpe odlučili su pripitomiti ovu životinju koja nije vjerovala nikom.

"Hranili smo ga, kupali i dali mu vakcine", priča vlasnik pumpe Gerardo Aguilar. "Na kraju smo ga usvojili, on sad živi s s nama, a mi se svi brinemo o njemu."

Dali su mu ime Randy, no niko nije mogao pretpostaviti kako će se ovaj mali heroj odužiti za sve dobro što su mu pružili.

Jedne večeri prošle sedmice, dva oružana pljačkaša došla su do pumpe i počeli napadati radnika, tražeći da im otvori ured gdje stoji novac. Počeli su udarati radnika i gurati ga, dok nije pao na zemlju.  No, uskoro se omjer snaga promijenio, kada je čupavi heroj odlučio pomoći svom drugu.

Randy je spavao u skladištu firme kada je začuo viku ispred i istog je trena dotrčao da otjera napadače.

Pogledajte video:

I tako je Randy spasio dan. Ili, preciznije, noć.

"Iznenadio nas je sve i, ako je to moguće, sad smo još i više ponosni na njega. Da nije bilo Randyja, ko zna kako bi sve završilo. Pokazao nam je koliko nam je odan i koliko je srećan što je s nama", govori Aguilar.

A, kada nije heroj, Randy voli usrećiti i sve mušterije na pumpi.

Nuria Arellano, česta mušterija, kazala je za Dodo da tu dolazi natočiti gorivo samo zato što se može malo družiti s Randyjem. Nada se da će i drugi poslovni subjekti odlučiti da otvore svoja vrata lutalicama. "Zbog njega je dolazak ovdje čudesno iskustvo. Ja ga zovnem, a on dotrči, popne se na vrata mog vozila i približi svoju njušku meni. Zar ne bi bilo predivno kada bi se kultura promijenila i kada bi i na drugim benzinskim pumpama i u drugim radnjama bilo spašenih pasa. Nadam se da će se ovo dogoditi jednog dana", govori Nuria.

I tako i jeste. Randy je još jedan u nizu "dokaza" koji potvrđuje da je imati psa (pogotovo spasiti lutalicu!) dobra stvar, pa čak i na poslu!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije