Prijenos uživo postao hit na internetu: Pogledajte šta se dogodilo ovom novinaru

Radiosarajevo.ba
Prijenos uživo postao hit na internetu: Pogledajte šta se dogodilo ovom novinaru
Foto: Screenshot / nezgodna situacija za Justina Hintona

Filtre za proširenu stvarnost s kojima se na stvaran prikaz na mobilnom uređaju dodaju virtualne uši, kacige, od ljudi stvara superjunake i slično popularizirao je Snapchat, a danas ih možemo koristiti i na drugim platformama, telefonima i društvenim mrežama. Takvi filtri mogu se koristiti i prilikom prijenosa uživo na Facebooku, ali nikako ih nije preporučljivo koristiti ako ste novinar i radite ozbiljni prilog za pratitelje na toj mreži.

Upravo se to dogodilo novinaru WLOS ABC-a 13 Justinu Hintonu iz Sjeverne Karoline koji je izvještavao o snijegu u Ashevilleu, gradu u kojem bijeli pokrivač nije toliko uobičajen, pa su informacije za vozače uvijek korisne. Prije prijenosa uživo na Facebooku on je na svom telefonu koristio filter za proširenu stvarnost Facebook Live Mystery Mask te ga je zaboravio isključiti. Ozbiljan prilog zbog toga se pretvorio u komediju i brzo postao viralan, dok je novinar postao poznat diljem svijeta, ali ne zbog kvalitete svog izvještavanja.

Tokom priloga filtri su ga pretvorili u čarobnjaka, svemirca, imao je velike oči, uši, utege, šešir i naočale, ružičaste brkove, a sve dok je ozbiljno govorio o snijegu i vozače pozivao na oprez. Tek nakon što je završio s prijenosom uživo, Hinton je shvatio šta se dogodilo, a na Facebooku je dobio stotine komentara i hiljade lajkova.

Ovo nije prvi put da su tokom ozbiljnih prijenosa uživo na Facebooku zaboravljeni filtri za proširenu stvarnost. Prošle je godine jedan ministar iz Pakistana govoreći o problemima lokalne zajednice prilikom prijenosa uživo “dobio” virtualne filtre koje su ga pretvorili u mačku s ružičastim ušima i velikim brkovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije