Prevozili novac pa pucali na njih: Potez policajca sve oduševio

0
Radiosarajevo.ba
Prevozili novac pa pucali na njih: Potez policajca sve oduševio
Foto: PrtScr / Snimak pucnjave

Vozač i njegov kolega zaštićeni pancirkom prevozili su novac u zaštitarskom kombiju kada su ih 22. aprila napali pljačkaši u Južnoafričkoj Republici.

Dramatična snimka objavljena na društvenim mrežama, koju je snimila kamera unutar Toyote Landcruiser, prikazuje trenutak kada su napadači otvorili vatru na njih i bombardirali ih mecima, piše Jutarnji.hr.

Neprobojni prozor kraj vozača u prvim je minutama napada pogođen, a čuju se meci koji udaraju u lim blindiranog automobila.

Vozač skreće i mijenja smjer, a onda kolegi daje u ruke veliku pušku.

"Ide za nama", govori vozač svom kolegi dok se potjera nastavlja.

Na snimci je moguće čuti vozača kako ubrzano diše, no ostaje nevjerovatno miran i sabran dok bježi napadačima.

Naglo skreće udesno i govori: 'Pucat će. J***o će pucati.' Potom nekoliko metaka udara vozilo.

Dodajući mobitel kolegi, vozač govori: 'Zovi Robbieja, zovi Josha. Pitaj ih gdje su.' No suvozač, u očiglednom šoku, ništa ne čini.

Par trenutaka kasnije, vozač, navodno umirovljeni policajac, zaustavlja vozilo, uzima pušku od suvozača pa izlazi iz automobila kako bi se suočio s pljačkašima.

Yusuf Abramjee, koji je ovu snimku objavio na Twitteru, napisao je kako su i vozač i suvozač preživjeli napad.

Kako piše portal SA Trucker, jedan od vozača iz drugog vozila u pratnji ubijen je u napadu, a iz policije su izvijestili kako su pljačkaši pobjegli bez da su uzeli novac, no kako niko nije uhićen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije