Potresna scena u zabavnom parku: Djevojčica (11) visila na panoramskom točku, ali na kraju...

0
Radiosarajevo.ba
Potresna scena u zabavnom parku: Djevojčica (11) visila na panoramskom točku, ali na kraju...
Foto: Collage / Djevojčica pala sa panoramskog točka

U brazilskom gradiću Rio Preto de Eva dogodio se užas u zabavnom parku u kojem su se okupile mnoge porodice s djecom. Jedna je djevojčica (11) ostala visiti na panoramskom točku koji se kretao nakon što se zaštitna ograda na njemu slomila. Čuli su se krici užasa.

Do ovog je šokantnog incidenta došlo kada je zaštitno sjedište koji je djevojčica dijelila s drugom djevojčicom (13) naglo puknuo.

Starija djevojčica se nije uspjela zadržati, pala je i zadobila povrede čašice koljena. Trenutno čeka medicinsku pomoć u bolnici u Manausu. Mlađa djevojčica je u djeliću sekunde iskočila iz vožnje. Zadobila je, srećom, samo lakše povrede te je u međuvremenu otpuštena iz bolnice.

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Zabavni park, koji je tek nedavno otvoren i bio prepun posjetitelja, sada stoji prazan i jezivo tih. Nakon incidenta je zatvoren, a kada se vijest o nesreći proširila, došlo je do velike zabrinutosti i postavljanja brojnih pitanja o sigurnosnim mjerama u zabavnim parkovima te odgovornosti upravitelja takvih parkova.

Ovakve nesreće naglašavaju hitnu potrebu za strožijim propisima, redovnim održavanjem i rigoroznim inspekcijama. Upravitelji takvih parkova moraju preuzeti odgovornost za osiguravanje sigurnosti svojih posjetitelja, dajući tome prioritet. To uključuje i temeljnu obuku osoblja za postupanje u hitnim slučajevima, prenosi BNN.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije