Pop iz aviona posipao grad svetom vodom kako bi ga riješio bluda i pijanstva

Radiosarajevo.ba
Pop iz aviona posipao grad svetom vodom kako bi ga riješio bluda i pijanstva
Youtube/Screenshot / Pop iz aviona posipao grad svetom vodom

Pravoslavni svećenici iz ruske federalne oblasti Tver doslovno su se vinuli u visine u namjeri da spase svoje zajednice od grijeha poput pijanstva i bluda. Ukrcali su se u avion i poškropili grad svetom vodom u naumu da ga pročiste.

Otac Alexander Goryachev i druga dva člana ruske Pravoslavne crkve izvršili su bizarni zračni blagoslov prošlu srijedu, u spomen na ruski dan trijeznosti. Ukrcali su se u mali avion i ponijeli sa sobom 70 litara svete vode koju su iz kaleža (za koji kažu da liječi ljude od ovisnosti o alkoholu i drogama) prolili po gradu.

Bračni par koji tvrdi da se suprug u prošlosti čudesno izliječio od ovisnosti o alkoholu također je bio u avionu, prenosi Oddity Central.

Nije jasno zašto su odlučili proliti baš 70 litara svete vode.

“Svaka bolest potiče od virusa, a virus je demon. Stoga, svaka bolest prije svega je duhovna bolest”, rekao je otac Goryachev za Tver News.

“U čemu je šala? Da pokušavamo pomoći ljudima da se riješe bolesti? Promovišemo zaustavljanje konzumiranja alkohola, droga i bluda – je li to smiješno?” odgovorio je Goryachev kad su ga pitali hoće li ljudi ozbiljno shvatiti blagoslov iz zraka.

“Neka se smiju, a mi ćemo obaviti svoj posao.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije