Pogrešnu osobu htio opljačkati: Sredila ga jiu-jitsu potezom

Radiosarajevo.ba
Pogrešnu osobu htio opljačkati: Sredila ga jiu-jitsu potezom
Screenshot / Da Silva je vikao "ne više, ne više", no djevojka ga nije puštala iz čvrstog stiska

Magdeel da Silva (18) je vrištao kroz suze nakon što ga je Sabrina Leites (22) na podu prikliještila nogama i pričvrstila polugom, i tako su čekali da dođe policija.

Da Silva je vikao "ne više, ne više", no djevojka ga nije puštala iz čvrstog stiska.

Leites, koja trenira jiu-jitsu, bila je u dvorištu porodične kuće u utorak popodne i željela je ući unutra kad su je napali Silva i njegov pomagač i željeli joj ukrasti mobitel.

Sabrina, koja se školuje za pilotkinju, odlučila je braniti svoju imovinu, pogotovo zbog toga što su iz njezina doma u ranijim pljačkama već ukradena četiri mobitela. Jedan lopov je pobjegao na motoru, a drugom, da Silvi, to nije uspjelo. Potrčao je, ali ga je automobilom sustigao Sabrinin susjed koji je vidio cijeli napad, piše 24sata.hr.

Djevojka je tada upotrijebila jednu od najčešćih jiu-jitsu tehnika i prizemljila lopova. U tom borbenom položaju bili su 20-ak minuta, a onda je došla policija.

Unatoč svojim borbenim sposobnostima, Sabrina je svjesna koliko je bilo opasno suprotstaviti se dvojici opasnih lopova, no navela je da je vidjela da nemaju oružje, pa je zato reagovala.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije