Pogledajte zastrašujuće snimke razornog potresa na Aljasci

0
Hina
Pogledajte zastrašujuće snimke razornog potresa na Aljasci
Foto: Twitter / Potres na Aljasci

Snažan potres magnitude 8,2 po Richteru kod Aljaske dogodio se u četvrtak ujutro. Prema EMSC-u bio je 781 kilometara jugozapadno od grada Anchoragera na dubini od 40 kilometara. Izdano je upozorenje na tsunami.

Potres magnitude 7,2 pogodio je poluotok Aljasku, objavila je Američki geofizička služba (USGS) kasno u srijedu.

Potres se dogodio na dubini od 35 km, naveo je USGS. Američki sustav upozorenja na tsunami, koji navodi da je potres imao magnitudu 8,1, izdao je upozorenje na tsunami za područje američkog pacifičkog teritorija Guama i Sjeverno Marijansko otočje.

Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) ocijenio je da je potres bio magnitude 8,0 i da se dogodio na dubini od 10 kilometara.

Potres se dogodio 91 km jugoistočno od grada Perryville, naveo je USGS. Perryville se nalazi oko 800 km od Anchoragea, najvećeg grada na Aljasci. U listopadu 2020. upozorenje na tsunami aktivirano je nakon potresa magnitude 7,5 kod obale ove američke države, no nije primijećen nikakav fenomen velikih razmjera.

Potres nije izazvao žrtve niti veće štete u vrlo izoliranom i rijetko naseljenom području.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije