! / Pogledajte prvi snimak nakon pada aviona nedaleko od Zvornika

25. 09. 2020. u 10:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 15

Prema informacijama koje je portal "Zvornik danas" dobio od mještana naselja južno od Zvornika, nešto poslije 9 časova jutros uočili su pad aviona na lokalitetu između naselja Borina i Brasina u Srbiji, na samoj granici sa Bosnom i Hercegovinom.

U ovim naseljima mogla se čuti jaka eksplozija, pa su neki mještani uznemireni.

Na fotografijama sa mjesta nesreće, vidi se potpuno smrskana letjelica koja se zapalila, i iz koje je, poslije pada, kuljao dim. 

Iz lozničke bolnice su javili da je hitna pomoć otišla, a povrijeđeni se upravo prevoze ka Domu zdravlja "Dr Milenko Marin".

Kako tvrde svjedoci, avion je u niskom letu iz pravca Cera preletio preko Gučeva ka Zvorniku, prema Bosni i Hercegovini, i napravio krug.

Poslije toga čula se strašna buka. Niko sa sigurnošću ne može da potvrdi o kojem avionu je riječ, vojni ili civilni, piše Infolo.

Ministarstvo odbrane javilo je u saopštenju da se nesreća dogodila tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka, kao i da je na lice mjesta upućena ekipa Službe traganja i spasavanja RV i PVO i nadležni organi.  

Radi se o modelu "MIG-21" dvosjedu, vojnom avionu, a prema nezvaničnim informacijama stradao je jedan pilot, a za drugim se traga.

Pogledajte prvi snimak nakon pada aviona:

NEMA KOMENTARA