Pogledajte kako je razoran zemljotres u Tajvanu urušio dio otoka

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je razoran zemljotres u Tajvanu urušio dio otoka
Foto: Screenshot / X.com / Klisura na istoku otoka Guishan odlomila se nakon snažnog zemljotresa

Klisura na istoku otoka Guishan, popularne turističke destinacije u Tajvanu, odlomila se i skliznula u more nakon što je tu zemlju u srijedu, 3. aprila, pogodio razoran zemljotres magnitude 7,2.

Tajvanska televizijska stanica TVBS prva je izvijestila o oštećenju otoka Guishan, kojeg zbog njegovog oblika još nazivaju i "otokom kornjačom".

Tajvanski novinski portal Creaders napisao je da je veliko kamenje palo u more, ali da niko nije povrijeđen jer tada u blizini nije bilo ni turista ni brodova, prenosi Vnxpress International.

Centrotrans objavio uputstvo putnicima o korištenju mjesečnih karata za maj

Centrotrans objavio uputstvo putnicima o korištenju mjesečnih karata za maj

Zemljotres je pogodio Tajvan u srijedu ujutro u vrijeme najvećih gužvi, a osjetio se na cijelom otoku koji ima više od 23 milijuna stanovnika.

Tajvanska Središnja meteorološka uprava (CWA) saopćila je da se zemljotres magnitude 7,2 po Richteru dogodio u srijedu u 7:58 sati (u utorak 23:58 sati pod srednjoeuropskom vremenu) na dubini od 15,5 kilometara.

Broj ljudi za koje je potvrđeno da su povrijeđeni u najgorem potresu u Tajvanu u posljednjih 25 godina popeo se na 1050, objavile su vlasti u četvrtak, 4. aprila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije