Pogledajte kako je Kim Jong Un nadgledao lansiranje projektila

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je Kim Jong Un nadgledao lansiranje projektila
Foto: Printscreen / Youtube / Kim Jong Un

Sjevernokorejski državni mediji navode da je lansiranje rakete Hwasong-17 izravno vodio sjevernokorejski vođa, koji je prikazan kako se smiješi i plješće dok promatra.

Na snimku, koji je objavljen na youtubu, vidi se Kim Jong Un, koji je opušten i nasmijan. Nosio je crnu kožnu jaknu te pilotske naočale u stilu filma Top Gun.

Podsjetimo, Sjeverna Koreja je potvrdila da je testirala svoju najveću interkontinentalnu balističku raketu, pod nadzorom Kim Jong Una.

Važne informacije za trudnice u KS: Dovoljna jedna uputnica za preglede i porod nakon 38. sedmice

Važne informacije za trudnice u KS: Dovoljna jedna uputnica za preglede i porod nakon 38. sedmice

Rečeno je da će zemlja nastaviti razvijati "odvraćanje od nuklearnog rata" dok se priprema za "dugotrajni sukob" sa SAD-om.

U četvrtak je japanska obalna straža rekla da je Sjeverna Koreja ispalila projektil, a Južna Koreja je lansiranje označila kao "čisto kršenje" rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a.

“Novi tip" ICBM-a je navodno najveći u Sjevernoj Koreji do sada i označava kraj samonametnutoj zabrani testiranja dugog dometa, koja je na snazi od 2017. godine.

Projektil je navodno letio 677 milja (1.090 km) do najveće visine od 3.882 milje (6.248 km) i pogodio metu u moru između Sjeverne Koreje i Japana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije