Pas lutalica pratio ljude na ulici, a imao je strašan razlog za to

Radiosarajevo.ba
Pas lutalica pratio ljude na ulici, a imao je strašan razlog za to
Youtube/Screenshot / Pas Buzu

Koloko vam se puta dogodilo da vas prati lutalica? Koliko ste se puta uplašili? Koliko ste puta stali i pomazili tog psa? Koliko ste puta stali i nahranili ga? Mnogi ljudi zbog straha ili manjka empatije pobjegnu od takvih životinja.

No one često traže pomoć jer život na ulici je okrutan.

Pas iz priče neprestano je pratio ljude. Neki bi samo otišli, neki bi mu donijeli hrane, a mnogi su mislili da je taj pas nečiji jer je na prvi pogled izgledao zdravo i normalno. No pas je pratio ljude jer je htio da mu pomognu i bez pomoći čovjeka on ne bi preživio.

Kada su ga pregledali volonteri iz organizacije Howl Of A Dog, shvatili su da je njegova koža pod upalom i infekcijom. Trebalo je nekoliko sati da se opusti i da im povjeruje te da uđe u njihov auto. Uslijedile su medicinske kupke, lijekovi i puno ljubavi i nježnosti.

Iako se kroz nekoliko mjeseci potpuno oporavio, na nekim dijelovima tijela dlake mu nikada nisu narasle, a njegovi zubi bili su užasno oštećeni od loše hrane i života na ulici.

No to nije spriječilo njegove nove vlasnike da ga udome. Oni su u njemu vidjeli najljepšeg psića i novog člana porodice. Danas je psić Buzu jako sretan i voljen te konačno živi kako zaslužuje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije