Ovo su hitovi dana: Vežite se, polijećemo

Radiosarajevo.ba
Ovo su hitovi dana: Vežite se, polijećemo
Photojoiner / Ovo su hitovi dana: Vežite se, polijećemo

Tokom ove pandemije koronavirusa, na društvenim mrežama svjedočili smo nizu gafova naših i regionalnih političara.

Dan je krenuo sa izjavom predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Mirze Čelika, koji je gostujući u emisije Kantonalne televizije izjavio rečenicu koja se velikom brzinom proširila društvenim mrežama:

"Hvala vam, doviđenja i evo, čuvajte se svi, kako građani u Kantonu Sarajevo i BiH pa i u svijetu. Molim da poštujete naredbe Kriznog štaba kako bi ova pandemija završila sutra, a ne danas. Evo, hvala vam“, kazao je on.

Nedugo zatim u Srbiji se ministar Aleksandar Vulin se zahvalio "predsjedniku Srbije Recepu Tayyipu Erdoganu".

"U ime predsjednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta vojske Republike Srbije Aleksandra Vučića, želim da se zahvalim predsjedniku Republike Srbije Redžepu Tajipu...", kazao je Vulin.

Zanimljiva je i izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučiča, koji je rekao da će sam da sjedne u avion i ode u magacin po respiratore.

"Ako bude problem sa respiratorima, sam ću da sednem u avion, odem u magacin i sam ću da donesem respiratore koje smo sami platili, zato ja idem tamo ako ne bude drugog rešenja", naglasio je predsjednik Srbije.

Ubrzo su na društvenim mrežama osvanule i fotomontaže na tu njegovu izjavu.

Fotomontaža na izjavu Vučića da ide po respiratore - undefined

Mladen Ćućun, šef Civilne zaštite Banjaluka. Ističe da ima i neralnih zahtjeva od pojedinaca koji su smješteni u karantinu.

"Ovdje nije problem Banjaluka, nije problem region, ni Republika Srpska, cijeli svijet je u problemu. Mi smo imali takve zahtjeve da se dostave određene količine alkohola, pečeno prase, što mi naravno nismo uradili, niti ćemo uraditi", rekao je Mladen Ćućun

Na kraju, i zanimljivost da su pojedinci na društvenim mrežama "iskopali" hobi Muhameda Ahmića, koji je imenovan za novog direktora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Za njega su otkrili da je "šampion igrica do četvrtog razreda osnovne škole", sve to zahvaljujući njegovom Facebook profilu, na kojem je ustanovljeno da je navodno igrao igricu za osnovce "Crystal Island" i da sakuplja dnevne bonuse.

Ahmić igra igrice za djecu do četvrtog razreda osnovne škole - undefined

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije