Ova gorila voli mačiće više nego iko na svijetu

Radiosarajevo.ba
Ova gorila voli mačiće više nego iko na svijetu
Gorila Koko, poznata prema svom poznavanju američkog znakovnog jezika, veliki je ljubitelj mačića, te su fotografije i videa mačića koje čine Koko društvo viralni hit.

Fotografije na kojima se nalazi proslava Kokoinog 44. rođendana oduševila su, prije manje od godinu dana, cijeli svijet jer je tada Koko dobila poseban poklon - kutiju sa dva mačića, koji su postali njeno društvo i "kućni ljubimci".

Ovog puta viralan je postao video na kojem se gorila Koko igra sa svojim mačijim prijateljima, a koji je napravljen kao poziv ljubiteljima životinja da doniraju svoj novac i pomognu u očuvanju Kokoine vrste.

U ovom videu, veoma simpatično, Koko pokušava na znakovnom jeziku komunicirati sa svojim malenim prijateljima, a u opisu videa stoji da Koko strašno mnogo voli bebe, ali je veoma teško gorilama da dobiju svoje. Stoga Koko pokazuje svoju ljubav spram mačića, za što je u videu kratko prokomentirano da njena ljubav može spasiti njenu vrstu i da je vrijeme da i ljudi pokažu takvu ljubav. 

Inače, Koko živi u Gorilla Foundation u Redwoodu, Kalifornija, sa svojim trenerom Francine Patterson, koji tvrdi da ova gorila može shvatiti 2.000 engleskih riječi i da komunicira sa svojim trenerima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije