Objavljeni i snimci: Britanska policija na konjima 'lovi' vozače koji ne poštuju zakon

0
Radiosarajevo.ba
Objavljeni i snimci: Britanska policija na konjima 'lovi' vozače koji ne poštuju zakon
Foto: Kolaž / Policija u Velikoj Britaniji

Policajci na konjima raspoređeni su širom Ujedinjenog Kraljevstva kako bi se smanjio broj ljudi koji koriste telefon dok su za volanom. Policija Avona i Somerseta uključena je u operaciju provedbe koju vodi Nacionalno vijeće načelnika policije (NPCC) tokom sljedeće tri sedmice.

U videu s Twitter računa ASPolice Roads Policing (RPU), policajac i policajka na konjima mogu se vidjeti u potjeri i kako zaustavljaju vozača u srebrnom automobilu.

Kad se vozač zaustavio na cesti u East Reachu, Taunton, policajka mu je kazala: "Znaš da ne bi trebao koristiti svoj telefon".

Centralna banka BiH povlači ove novčanice: Neće se moći koristiti od 1. januara 2025. godine

Centralna banka BiH povlači ove novčanice: Neće se moći koristiti od 1. januara 2025. godine

On je odgovorio: "Ne, ne slušam muziku. Imam problem", na što je policajka kazala: "Ali vi vozite i telefonirate i vidim da je telefonski poziv u toku".

Policija Avona i Somerseta saoopćila je da je čovjeku izdana prijava za prometni prekršaj i da će biti kažnjen s 200 funti (oko 440 KM) kazne plus šest bodova na njegovoj prometnoj dozvoli, ili može riješiti stvar na sudu.

Policija je saopćila da je na cestama Avon i Somerset od početka 2021. bilo više od 4500 smrtonosnih sudara ili sudara koji su uzrokovali ozljede.

Od marta 2022. nezakonito je koristiti ručni mobilni telefon, tablet ili bilo koji uređaj koji može slati ili primati podatke tokom vožnje ili vožnje motocikla.

Svako ko bude uhvaćen kako koristi svoj ručni uređaj tokom vožnje mogao bi se suočiti s novčanom kaznom do £1000 (oko 2.200KM) , kao i sa šest bodova na svojoj prometnoj dozvoli ili potpunom zabranom vožnje.

Policija Avona i Somerseta rekla je da je snimka dva konja snimljena 7. marta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije