Obilježavanje noći Lejletul-kadr tokom opsade Sarajeva: Pogledajte snimak iz Begove džamije

2
Radiosarajevo.ba
Obilježavanje noći Lejletul-kadr tokom opsade Sarajeva: Pogledajte snimak iz Begove džamije
Foto: Printscreen / Obilježavanje Lejletul-kadr 1995. godine

Muslimani u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu sinoć su obilježili jednu od najvažnijih noći u islamskom kalendaru, noć Lejletul-kadr - najodabraniju noć u godini, prema islamskom učenju, vrijedniju od hiljadu mjeseci.

Stranica Sniper Alley.Photo podijelila je snimak obilježavanja noći Lejletul-kadr koji je snimljen u Gazi Husrev begovoj džamiji u Sarajevu 1995. godine tokom agresije na BiH i opsade Sarajeva.

"Ovo je jedini video koji posjedujemo od mog rahmetli Amela.

Dodik se sada zbog rezolucije obrušio na njemačku vladu: To je zlo koje ne miruje

Dodik se sada zbog rezolucije obrušio na njemačku vladu: To je zlo koje ne miruje

Snimak je noći Lejletul-Kadra iz Begove Džamije ratne 1995. godine, samo par mjeseci prije njegove pogibije. Amel je u crvenoj jakni i bordo džemperu. Video vrijedniji od hiljadu mjeseci", napisali su u opisu objave.

Stranica Sniper Alley Photo - "Aleja snajpera" je pokušaj prikupljanja i čuvanja svih fotografija iz ratnog Sarajeva na jednom mjestu, uz uspostavu trajnog izvora koji će biti lako dostupan svima koji žele naći fotografije iz 90-ih godina prošlog stoljeća, kada je glavni grad Bosne i Hercegovine bio pod opsadom.

Lejletul-Kadr

Večeras se obilježava 27. noć mjeseca Ramazana, Lejletul-Kadr, noć koja je vrijednija od hiljadu mjeseci. Ovo je jedini video koji posjedujemo od mog rahmetli Amela. Snimak je noći Lejletul-Kadra iz Begove Džamije ratne 1995. godine, samo par mjeseci prije njegove pogibije. Amel je u crvenoj jakni i bordo džemperu. Video vrijedniji od hiljadu mjeseci. #Ramadan

Posted by SniperAlley.Photo on Friday, April 5, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije