Numa, Numa: Sjećate li se prvog viralnog videa?

Radiosarajevo.ba
Numa, Numa: Sjećate li se prvog viralnog videa?
/ Foto: Daily Dot
Bilo je to vrijeme prije Facebooka, Instagrama, Twittera i YouTubea...dani kada smo mailovima i na forumima dijelili arhaične gifove, odvratne linkove za gadne stranice poput Goatsea, “point'nclick” igrice i kojekakve kvizove.

Tog decembra, 2004. godine, pojavio se jedan od prvih viralnih videa, čiji je autor web dizajner iz New Jerseya Gary Brolsma koji je upalio svoju web kameru, pustio pjesmu Dragostea Din Tei i napravio nešto što će ući u historiju: Slavni “Numa, Numa” video.

 

Video, na kojem pjeva i pleše pokretima koji će zaraziti svijet, poslao je Newgroundsu, koji je jedno vrijeme imao i podstranicu posvećenu ovom fenomenu. Nažalost, video više ne postoji na

 

Brolsma se, zbog ovog videa, našao na listi Top Internet Superstara, no često je ponavljao kako “ne želi biti slavan, jer uživa živjeti tiho”, ali je naglašavao kako se nikad nije pokajao zbog Numa, Numa videa.

 

Vrijedi podsjetiti i kako je prvi viralni “video” bila 3D animacija bebe koja pleše, tzv. Oogachaka baby, koji je nastao 1996.

 

Nasmijte se i podsjetite ovih prvih viralnih stvari:

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije