Novinarka CNN-a zaplakala u eteru nakon novog zemljotresa u Turskoj

0
Radiosarajevo.ba
Novinarka CNN-a zaplakala u eteru nakon novog zemljotresa u Turskoj
Foto: Twitter / Emotivno javljanje novinarke Buse Deviren

Zemljotres magnitude 6,4 po Richteru osjetio se u ponedjeljak navečer (20.04 sata po lokalnom vremenu, 18.04 sati po srednjoeuropskom) u turskoj pokrajini Hatayu.

Na jugu zemlje upravo je ova turska regija najgore prošla u potresu 6. februara u kojemu je u Turskoj poginulo više od 41.000 ljudi, saopćila je turska spasilačka agencija AFAD.

Prema riječima novinara AFP-a na mjestu događaja, potres je izazvao paniku među stanovnicima koji su već teško stradali u prvom zemljotresu i podigao je velike oblake prašine u razrušenom gradu.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Novinarka turskog CNN-a Buse Deviren javila se uživo iz jednog kampa gdje su preživjeli. U emotivnom javljanju govorila je o teškim uvjetima, dodavši da su se peći u šatorima prevrnule nakon posljednjeg potresa, a u jednom trenutku je i zaplakala.

"Tlo nam je izmicalo pod nogama, bio je to nevjerovatno snažan zemljotres. Sve je trenutno puno dima i urušilo se još zgrada", izvestila je novinarka CNN-a Türk Buse Deviren.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije