Novinar se javio uživo iz Mostara nakon zemljotresa: Nisam mogao ustati iz kreveta

1
Radiosarajevo.ba
Novinar se javio uživo iz Mostara nakon zemljotresa: Nisam mogao ustati iz kreveta
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mostar

Novi jači zemljotres registriran je jutros u 6.27 sati u Bosni i Hercegovini, a prema podacima EMSC-a, epicentar je ponovno bio u blizini Stoca.

Novinar 24sata.hr. jutros je nedugo nakon zemljotresa prošetao ulicama grada Mostara i saopćio prve informacije nakon potresa.

"Potres je bio prilično jak, u jednom trenutku se počelo ljuljati. Mi smo bili u hotelu koji je nov, ali u tom momentu nismo mogli ustati iz kreveta. Dugo je trajao, što je bilo vrlo, vrlo zabrinjavajuće i stvorilo je visoku nelagodu", pojašnjava novinar koji je jutros u 7.00 sati snimio video.

Miletić o potezima Trojke: Kao da im je neko "sihire bacio", zar je fotelja toliko vrijedna?

Miletić o potezima Trojke: Kao da im je neko "sihire bacio", zar je fotelja toliko vrijedna?

Ali, kako ističe novinar, ovo je očekivano, jer su tako i seizmolozi predvidjeli i najavili da očekuju niz potresa manjeg intenziteta, nakon prvog jakog.

Ovo je uznemirilo građane, ali nisu pohitali na ulice iz svojih domova kao što je to bilo za vrijeme prvog jačeg potresa, ističe novinar 24sata.hr, što se može i vidjeti na snimku. Ulice Mostara jutros su puste.

"Zasigurno da je bilo oko 30 manjih potresa tokom ovih dana od prvog zemljotresa. Epicentar je bio 14 km od Stoca, što se podudara sa onim prvim, gdje je bio veliki potres. Potres je počeo oko 6.30 sati, sigurno je desetak sekundi ljuljalo", kazao je novinar. 

Ovo je 12 potres u BiH u posljednja 32 sata, objavio je EMSC.

Prema informacijama EMS bio je jačine 4.8 stepeni po Richteru.

Podsjetimo, vrlo snažan potres pogodio je u petak 22. aprila u 23:08 sati područje Bosne i Hercegovine, s magnitudom 5,6 stepeni Richterove ljestvice, a osjetio se u većem dijelu BiH, Dalmacije, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je da je epicentar bio između Stoca i Ljubinja, 40-ak kilometara od Mostara, na dubini dva kilometra.

Poginula je Elmira Sefo (27) iz Stoca, a u ovom gradu danas je Dan žalosti.

Cijeli snimak novinara 24.sata.hr možete pogledati u videu u nastavku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije