Novi snimak misteriozne životinje: U Srbiji ponovo viđen crni panter?

0
Radiosarajevo.ba
Novi snimak misteriozne životinje: U Srbiji ponovo viđen crni panter?
Foto: Twitter / Ponovo viđen crni panter?

Panter koji je navodno danima viđan na teritoriji Apatina sada je navodno ponovo primjećen i snimljen, ali ovaj put u Feketiću.

Najnoviji snimak misteriozne crne životinje ponovo je uzbudio stanovnike Srbije i posebno Vojvodine. Ovaj put, životinja za koju se i dalje pretpostavlja da je panter pojavila se 80 kilometara dalje od Apatina, tačnije kod Feketića gdje ju je snimio lokalni poljoprivrednik iz svog traktora.

Naime, na snimku se vidi velika crna životinja kako velikom brzinom trči po oranicama.

Obustavljena potraga za crnim panterom na granici Hrvatske i Srbije: "Dokazi su isuviše klimavi"

Obustavljena potraga za crnim panterom na granici Hrvatske i Srbije: "Dokazi su isuviše klimavi"

U razgovoru za Blic Nemanja Ivanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara, sektor za inspekcijske poslove, rekao je da su obavješteni o postojanju snimka.

"Snimak smo dobili i mi. Trenutno se radi na utvrđivanju autentičnosti, a na teren smo poslali službenike Lovočuvarske službe. Tokom pretrage će se koristiti dvogled i termovizijski optički uređaj",  rekao je Ivanović.

Podsjetimo, ranije ovog mjeseca, na društvenim mrežama su se pojavili snimci i fotografije iz Apatina i okoline, a na kojima se navodno nalazio crni panter. Od trenutka kada je prijavljen prvi susret sa misterioznom životinjom pa u narednih par dana, trajala je opsežna potraga za panterom u koju je bilo uključeno više nadležnih pokrajinskih službi, a tokom "lova" korišten je čak i dron.

Tokom posjete Banji Junaković, gde je nastao jedan od snimaka, "Blic" je razgovarao i sa gostima hotela koji su tvrdili da su vidjeli pantera.

"Bio je jako miran i tiho otišao svojim putem, mislim da je u pitanju mladunče. Ne bojim se. Ne dirati ga. Kao što i kad vidiš medvjeda kažu 'nemoj disati', tako i kada je panter u pitanju. Mislim da panter nije mogao iz daleka doći. Moja je pretpostavka da se neće zadržavati tamo gde ima asfalta, već da će se zavlačiti u šume, presjecat će puteve, negdje će već naći izlaz. Vjerovatno je već našao hranu i nešto od čega će moći da preživi. Da je bio gladan, drugačije bi se ponašao, kao i pas, zbog toga do sad vjerovatno nikog nije ni dirao", rekla je tada Snežana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije