Nisu smjele odbiti: Uprava bolnice natjerala medicinske sestre na erotski ples

Radiosarajevo.ba
Nisu smjele odbiti: Uprava bolnice natjerala medicinske sestre na erotski ples
Uprava jedne bolnice u Južnoj Koreji nalazi se pod lavinom kritika nakon što je otkriveno da su svoje uposlenice – medicinske sestre – natjerali da učestvuju u erotskom plesu.

Skandal je izbio na korporativnoj proslavi bolnice Sacred Heart koja se nalazi na Univerzitetu Hallym u gradu Chuncheon na sjeveroistoku zemlje.

Jedna od sestara objavila je na društvenim mrežama video zapis svojih radnih kolegica koje plešu u kratkim suknjama i pripijenim majicama. Ispostavilo se da je djevojkama bilo skoro nemoguće odbiti učešće u "erotsko-scenskom spektaklu".

Asocijacija južnokorejskih medicinskih sestara protestvovala je navodeći da je ovo dodatni vid poniženja njihovih članica koje ionako rade pod teškim stresom za malu platu.

Ministarstvo rada i zapošljavanja Južne Koreje obećalo je da će obaviti unutrašnju istragu o situaciji u bolnici i dovesti počinioce pred lice pravde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije