Sreću treba zaslužiti: Snimak nakon kojeg dvotočkaš nećete voziti bez kacige

Radiosarajevo.ba
Sreću treba zaslužiti: Snimak nakon kojeg dvotočkaš nećete voziti bez kacige
Neki bajkeri – bez obzira radi li se o vozačima motocikala, skutera ali i bicikala – ignoriraju sredstva za zaštitu glave, što objašnjavaju neponovljivim osjećajem vožnje s vjetrom u kosi.

Nesreća koja se dogodila prije nekoliko dana na Filipinima jasno pokazuje zašto vozači dvotočkaša ne smiju izbjegavati kacigu za glavu, pogotovo ako učestvuju u javnom saobraćaju, tamo gdje dijele prostor s težim motornim vozilima.

Filipinski vozač skutera imao je kacigu za glavu koja mu je, uz nevjerovatnu količnu sreće, spasila život.

Na svom skuteru nepromišljeno je pokušao s desne strane preteći kamion, ali je odjednom pao naglavačke pod zadnje točkove "teškaša".

Vozač skutera ostao je nepovrijeđen iako mu je kamion prešao preko glave! Kako je to bilo moguće? Imao je kacigu ali i nevjerovatnu količinu sreće što su na zadnoj osovini kamiona bili dvostruki točkovi.

Deformacija kacige pokazala je da se glava vozača skutera našlo tačno između dvije kamionske gume! Filipinac je ustao i sada ima razlog da do kraja života slavi još jedan rođendan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije