Nevjerovatna pljačka: Bagerom srušili tržni centar i ukrali sef

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatna pljačka: Bagerom srušili tržni centar i ukrali sef
Nevjerovatna pljačka dogodila se sinoć u Tallaghtu u zapadnom Dublinu.

Naime, nekoliko muškaraca u dobi između 24 i 47 godina ukradenim bagerom su srušili zgradu u kojoj se nalazi trgovina Lidl kako bi iz nje otuđili sef.

Kad su srušili zgradu, pljački se pridružilo još tridesetak osoba koje su počele mahnito krasti namirnice iz trgovine.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak čitavog suludog poduhvata na kojima se vidi rušenje trgovine bagerom, pokušaji lopova (od kojih su neki otprije poznati policiji) da otvore sef, a zatim i sveopća pljačka stvari iz dućana.

Iz Lidla su obavijestili kako niko od njihovih zaposlenika nije povrijeđen. Policija je nedugo nakon dojave krenula u potjeru za lopovima, a Irish Independent javlja da je uhapšeno osam pljačkaša koji su iskoristili situaciju i koji su odmah idućeg dana dovedeni pred suca.

Inače, ta poslovnica Lidla je zbog velikog snježnog nevremena neko vrijeme bila zatvorena, što su pljačkaši očito iskoristili i krenuli u pljačku.

Otprilike u isto vrijeme, sličan incident se dogodio u trgovini Centra u Jobstownu. Obje trgovine pretrpjele su znatnu štetu.

Nakon, incidenta, Lidl je izdao saopćenje sljedećeg sadržaja: ‘Svjesni smo ozbiljnosti situacije u našoj poslovnici u Tallaghtu. Kako je policijska istraga u toku, nismo u mogućnosti davati detaljnije izjave.’

Nakon pljačke, policija je u to područje poslala više naoružanih patrola u posebnim vozilima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije