Neobična intervencija posade: Zalijepili je trakom za sjedište da ne iskoči iz aviona

Radiosarajevo.ba
Neobična intervencija posade: Zalijepili je trakom za sjedište da ne iskoči iz aviona
Foto:Printscreen / Incident u avionu

Video objavljen na društvenim mrežama koji pokazuje ženu sa trakom preko usta, sa rukama zalijepljenim za sjedište aviona, zaprepastio je mnoge.

Incident se dogodio na letu 1774 kompanije American Airlines koji je putovao iz Dallas-Fort Worth-a u Teksasu u Charlotte u Sjevernoj Karolini, prenosi nypost.

Kako prenose mediji, kada se incident desio, posada je počela zaključavati kupaonice ali prisutnima nisu htjeli reći šta se tačno događa.

Incident u avionu  - undefined

Foto:Printscreen: Incident u avionu

Jedna putnica, je uspjela snimiti i zabilježiti situaciju koja se zadesila u avionu.

"To je bio haos, niko nije znao šta se događa. Pilot je na kraju zamolio ljude da ostanu na svojim mjestima zbog "loše situacije u avionu", iako nije htio detaljnije objasniti.

Kada je avion trebao sletiti, stjuardesa koja je sjedila u blizini putnika objasnila je da je žena koja je prolazila kroz očigledni mentalni slom 'imala ispad' i pokušala izaći iz aviona.

"Govorila je kako mora izaći iz aviona te se popela na izlaze i počela lupati po vratima, govoreći: 'Morate me pustiti iz ovog aviona!'

Putnica koja je sve to zabilježila, izjavila je kako je žena navodno počela gristi, pljuvati i napadati stjuardese, što je na kraju i navelo posadu da joj zalijepi trakom usta.

Na video snimku se vidi kako policajac i medicinsko osoblje čekaju pred ulazom aviona dok drugi putnici napuštaju kabinu po slijetanju.

"Žena je pokušala otvoriti prednja vrata i fizički nasrnula, ugrizla i izazvala povredu stjuardese. Pozdravljamo našu posadu na njihovoj profesionalnosti i brzom naporu da zaštite putnike", izjavio je glasnogovornik American Airlines.

Osoblje hitne službe dočekalo je avion u Charlotteu i odvelo ženu u lokalnu bolnicu, rekla je aviokompanija koja ju je stavila na američku "internu" listu zabranjenih letova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije