Neobičan prizor: Stotine kukaca preletjele iznad kupača na plaži, mnogi pobjegli

0
Radiosarajevo.ba
Neobičan prizor: Stotine kukaca preletjele iznad kupača na plaži, mnogi pobjegli
Foto: Screenshot / X.com / Najezda vilinih konjica na plaži

Vilin konjici čarobna su, krhka i čudesna stvorenja, posve bezopasna za ljude.

Ali, jasno je da su se kupači na američkoj plaži Misquamicut na Rhode Islandu blago uznemirili kad su stotine ovih malih bića preletjele preko mjesta na kojem su uživali.

Reakcije su bile različite: neki su se prestrašili i počeli bježati, ne shvaćajući u prvi mah o kojim se životinjama radi. Ali, čak ni kad su shvatili da je riječ o bezopasnom stvoru, nisu se zaustavili u bijegu, jer mnogi pate od fobija vezanih za razne vrste kukaca.

U Parizu uhapšen otac zlatne hrvatske olimpijke

U Parizu uhapšen otac zlatne hrvatske olimpijke

Oni koji se ne boje, uživali su u prizoru koji je zaista veoma rijedak. Ova stvorenja se inače ne kreću toliko blizu zemlji.

Stručnjaci smatraju kako je moguće da ih je zračna struja prisilila da lete niže nego inače. Ali, u njihovom ponašanju nema ništa neviđeno - iako ih se ne viđa često u rojevima, oni se tako okupljaju kad idu u potragu za hranom.

Susret ljudi i kukaca kratko je trajao. Najbolje su prošli oni kupači koji su odlučili diviti se malenim stvorenjima i snimiti njihov prelet preko plaže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije