Hm / Ne znaju ili su obijesni: Pogledajte kako voze na kružnom toku u bh. gradu

06. 07. 2020. u 07:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 29

Na Facebook stranici Policija zaustavlja - Banja Luka objavljen je snimak kretanja vozila u jednom od kružnih tokova u Banja Luci, te su uočene brojne greške vozača.

Autor snimka navodi da se radi o kružnom toku na obnovljenom dijelu Ulice Majke Jugovića.

"Šaljem video koji sam snimio na novoasfaltiranom djelu saobraćajnice kod Centruma. I pored horizontalne signalizacije koja ukazuje da desna traka služi za skretanje desno prema Market As-u ljudi produžavaju pravo.

Skuplja i jača auta brzo prolete jer desnom trakom ne moraju usporavati što bi u lijevoj morali. Iako ima i do toga da se stvori navika ima i do objesti vozača skupljih auta. Već nekoliko potencijalnih udesa zamalo. Ako su već odvojili traku trebali su postaviti i izraženije prepreke u kržnom toku između traka da se spriječi presjecanje", navedeno je u opisu snimka.

Video je za samo jedan dan pogledalo skoro 250.000 ljudi. Komentari su bili brojni. Jedni su davali prpeoruke šta uraditi, drugi su krivili vozače, a treći način na koji je napravljen kružni tok. 

"Nije za nas ništa bolje od makadama, Bože sačuvaj", "Jel u ovom kružnom toku postoje dvije trake, ne vidim da su označene", "Postaviti kameru pa slati čestitke, samo po džepu neće se drugacije naučiti pameti", bili su neki od komentara.

Pogledajte pa nam recite šta vi mislite:

KOMENTARI (2)