Nana Hasema koja je godinama živjela na ulici, sada dobila kuću: Osmijeh ne skida sa lica

0
Radiosarajevo.ba
Nana Hasema koja je godinama živjela na ulici, sada dobila kuću: Osmijeh ne skida sa lica
Foto: Screenshot/YouTube / Nana Hasema Ramić

Hasema Ramić, svim Bugojancima poznata kao Špedicija, živi na ulici i prikuplja sekundarne sirovine kako bi preživjela i zaradila za život. Nedavno je dobila kuću od prijateljice, a sada moli za pomoć kako bi je mogla opremiti.

Marku po marku sakuplja i kupuje osnovne životne namirnice da preživi dan i nastavi dalje. Sa svoje 72 godine još uvijek je pokretna i radi ono što je vjerovatno zadnji posao na svijetu, a to je prekopavanje kontejnera i pronalaženje stvari koje se mogu iskoristiti.

Teško živi godinama, ali osmijeh s lica ne skida. Sada je dobila kuću, ali nema novca da je opremi. Najpotrebniji su joj, kaže, vanjska vrata i prozori, da joj ne puše. Godinama je spavala ispod gradskih stepenica na otvorenom.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Hasema je kuću dobila od dugogodišnje prijateljice, koja joj je poklonila dom bez naknade za korištenje do kraja njenog života. Njih dvije su se upoznale dok su radile zajedno na pijaci. Zahvalna je što više ne mora boraviti na ulici.

Mještani joj pomažu da se prehrani, a povremeno joj nude i obrok. Hasema često pronalazi stvari u kontejnerima, a posebno se raduje kada pronađe suđe ili odjeću.

Uprkos teškom životu, uvijek je nasmijana i pozitivna te želi sve najbolje svima oko sebe. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije