Muskarac snimao sebe kako vozi 160 km/h, pa izazvao nesreću u kojoj je poginula djevojka

0
Radiosarajevo.ba
Muskarac snimao sebe kako vozi 160 km/h, pa izazvao nesreću u kojoj je poginula djevojka
Foto: Greater Manchester Police / Poginula djevojka u saobraćajnoj nesreći

Muškarac Rohail Jillani je snimao sebe kako vozi brzinom od skoro 160 km/h prije nego što je izazvao smrtonosnu nesreću u kojoj je poginula 17-godišnja djevojka.

Rohail Jillani je jučer, 4. oktobra, osuđen zbog nesreće u januaru 2022. godine u kojoj je poginula 17-godišnja Nadia Yusuf u Manchesteru.

Jillani se snimao dok je vozio brzinom od 160 km/h na Snapchatu neposredno prije nego što je svoj Mercedes zabio u željeznički most na Mancunian Wayu u centru grada, usmrtivši Yusuf i prouzrokujući ozbiljne povrede njegovom 18-godišnjem saputniku.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Ovaj 25-godišnjak je osuđen na osam godina i osam mjeseci zatvora na Krivičnom sudu u Manchesteru nakon što je priznao krivicu za izazivanje smrti opasnom vožnjom.

Također mu je izrečena zabrana vožnje od devet godina i 10 sedmica.

Horor iznad Zagreba: Skočio iz aviona pa mu se nije otvorio padobran?

Horor iznad Zagreba: Skočio iz aviona pa mu se nije otvorio padobran?

Nadia je bila na suvozačkom sjedištu u trenutku nesreće, sjedila je na prednjem sjedištu dok je drugi putnik sjedio na zadnjem.

Svjedoci su rekli da su vidjeli Jillanija kako je udisao balone s oksidom te kako je snimao vožnju na Snapchatu dok je jurio dvosmjernim cestama.

Također se tvrdilo da je obilazio druge vozače i postizao brzinu do 160 km/h, što se može vidjeti na video snimku.

Približavajući se zavoju na cesti, Jillani je izgubio kontrolu nad vozilom, zabio se u zaštitnu ogradu, a zatim se zanio i udario u željeznički most blizu ulice Temperance.

Nadia je prevezena u bolnicu, ali je kasnije preminula od povreda zadobijenih u nesreći.

Detektiv Oliver Batty, iz Odjela za istraživanje ozbiljnih sudara Velike Manchester policije, izjavio je: "Jillanijevo ponašanje bilo je neodgovorno i opasno i na kraju je rezultiralo smrću mlade žene.

"Presuda donesena odražava potpuno nepoštivanje Jillanija prema svojim saputnicima i pravilima cestovnog saobraćaja koja mi, kao javnost, moramo poštovati svaki dan kako bismo čuvali jedni druge.", piše Lad Bible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije