Most Počitelj u novom ruhu: Pogledajte njegov konačni izgled

0
Radiosarajevo.ba
Most Počitelj u novom ruhu: Pogledajte njegov konačni izgled
Foto: Prtscr / Youtube / Most Počitelj

Radovi na mostu Počitelj se privode kraju. Postavljen je prvi sloj asfalta i može se vidjeti kakav će biti finalni izgled dugo očekivanog mosta. 

Most Počitelj dio je autoputa koji se gradi na pan-evropskom koridoru Vc koji prolazi kroz BiH. Sastavni je dio poddionice Počitelj – Zvirovići koja je duga je 11,07 kilometara, a najznačajniji objekt na poddionici je upravo most Počitelj čijom će izgradnjom biti spojene dvije obale rijeke Neretve.

Prema projektu, most Počitelj bit će jedan od najviših u regiji, dužine 945 i maksimalne visine 100 metara. Most Počitelj je kontinurani prednapeti armiranobetonski most sandučastog poprečnog presjeka, građen tehnologijom slobodne konzolne gradnje.

Vlada Velike Britanije: 'Komercijalne opcije su još uvijek dostupne, odmah napustite zemlju'

Vlada Velike Britanije: 'Komercijalne opcije su još uvijek dostupne, odmah napustite zemlju'

Most je jedinstven po tome što se sve četiri trake autoceste nalaze na jednoj konstrukciji, a uz tunel Prenj predstavlja najzahtjevniji objekt na Koridoru 5C.

Dionica Počitelj – Zvirovići, dužine 11 kilometara, bit će povezana s Republikom Hrvatskom preko Graničnog prijelaza Bijača.

Kako će izgledati most, možete pogledati u video koji je objavio Nermin Leto

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije