Medvjedica lovcu odgrizla nos nakon što joj je ubio njeno mladunče

Radiosarajevo.ba
Medvjedica lovcu odgrizla nos nakon što joj je ubio njeno mladunče
Lee Brookeu (50) nos i gornji dio usne izgubio u borbi s medvjedicom, na planini Wyoming u SAD-u, koja ga je napala nakon što joj je ubio mladunče.

Nakon što se lovac pojavio u jednoj emisiji, uprkos njegovoj nesreći, TV gledaoci mu nisu bili naklonjeni. Štaviše, optužili su ga da je “dobio šta je zaslužio”.

Brooke se susreo licem u lice s medvjedom dok je prošle godine bio u lovu sa svojim zetom Georgeom Nealom i dvojicom prijatelja u planinama blizu Duboa, u Wyomingu.

Bijesna ženka ubijenog medvjedića lovca je oborila na zemlju. Bio je u nesvijesti. Nekoliko ljudi je čulo njegove vriske i našli su ga sat vremena kasnije u šumi, a njegov zet je vidio odgriženi nos, gornju usnu i brkove.

Brooke je proveo sljedećih sedam mjeseci u bolnici i imao je bezbroj operacija. Većina njegovog lica je rekonstruirana od kože s desne noge, a još ima metalne ploče i šrafove u glavi. Doktori planiraju da mu rekonstruiraju nos i gornju usnu.

Možda i nije iznenađenje, ali ni krvavi incident, ni brojne operacije, ni kritike koje je dobio poslije gostovanja u TV emisiji, nisu ga odvojili od lova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije