Video / Medicinski tehničar objasnio zašto su okrenuli leđa premijerki Belgije

20. 05. 2020. u 10:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 6

Medicinske sestre i drugi zdravstveni radnici iz Belgiji štrajkovali su godinu dana prije nego što su krenuli u borbu protiv virusa korona. Pošto njihovi zahtjevi nisu ispinjeni, svoju šansu su iskoristili prilikom posjete premijerke Sophie Wilmes bolnici.

Video na kom se vidi kako oni okreću leđa premijerki koja se nalazi u koloni automobila obišao je svijet. Ona je prije nekoliko dana posjetila bolnicu Sint-Pieter u Briselu.

Russia today objavio je intervju sa Nicolasom, medicinskim tehničarom koji je učestvovao u protestu. On je objasnio razloge za nezadovoljstvo.

"Političari su rekli da su čuli i da će učiniti nešto, i postoji budžet ostavljen sa strane a nas, ali on nikada nije iskorišćen", rekao je on, govoreći o nedostatku osoblja, povećanju obima posla...", kazao je.

On kaže da su ranici usvojili moto 'šuti i radi svoj posao' kada je buknula epidemija virusa korona. Međutim, kada u se proširile glasine da će doći Wilmes, iskoristili su priliku.

"Cijeli zdravstveni sistem bi trebalo da bude bolje finansiran kako bismo mi mogli da radimo bolje, posebno u javnom sektoru, tako da svi mogu da dobiju jednak tretman", dodao je on.

Naglašava da je bolnica Sint-Pieter jedna od najspecijalizovanijih u zemlji i da je imala dovoljno opreme kada se dogodila korona. Ipak, nisu sve bolnice te sreće.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA