Majstori uništili stan u centru grada: Napravili štetu preko 10.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Majstori uništili stan u centru grada: Napravili štetu preko 10.000 KM
Foto: Pexels / Ilustracija

Daniela Perica, dizajnerica interijera, podijelila je situaciju sa majstorima koja je privukla pažnju na društvenim mrežama.

Muke sa majstorima su postale naša svakodnevica i malo je onih koji nemaju neku sramotnu priču kada je u pitanju uređenje doma. Počevši od postavljanja cijevi, struje do onog obično najriskantnijeg dijela, a to je postavljanje keramike ili podova.

Daniela je ovom prilikom na svojim društvenim mrežama odlučila pokazati šta se njoj dogodilo, a detaljnije je ispričala cijelu priču za D&D.

Napravite čarobnu limunadu: Dodajte ovu biljku i uživajte u okusu

Napravite čarobnu limunadu: Dodajte ovu biljku i uživajte u okusu

"Projekt na kojem radimo je kompletna adaptacija stana. Radi se o stanu u starogradnji u samom srcu Zadra. S izvođačem radova smo prije ovoga odradili jedan manji projekt i sve je bilo uredu.

Upravo iz tog razloga izvođača nismo nadgledali sve vrijeme, a u konačnici smo imali šta vidjeti. Nakon što smo pozvali druge majstore da poprave štetu, njihova je pretpostavka bila da u procesu postavljanja keramike u kupaonici nije stavljena impregnacija na zidove, ali i na onaj dio na kojem je postavljena nije bio ispravan način na koji se lijepe pločice (potrebno je ljepilom namazati i pločicu i zid/pod), nikako se nije smjelo ljepilo nanositi u kuglama, pogotovo na podu jer tako ostaju prazni dijelovi na koje kad bi nešto palo pločica puca", objasnila je Daniela.

Također je podijelila da je ukupna šteta bila 5000 eura za sve troškove (vađenje pločica, štemanje, novi knauf na zidovima, odvoz šute, novi materija i nove pločice) koje je u konačnici podmirio izvođač. Dok će se finansijska šteta za klijenta očitovati kroz gubitak od potencijalnog najma, a vremenski je projekt unazađen mjesec i pol dana.

Video koji je dizajnerica podijelila na svom TikTok profilu postao je viralan i prikupio preko 500 000 pregleda.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@dp_interijeri/video/7361018540163468577[/tiktok]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije