Luksuz bez premca: Voz za koji karta košta 10.000 dolara

Radiosarajevo.ba
Luksuz bez premca: Voz za koji karta košta 10.000 dolara
Suite Shiki-shima je supermoderni japanski voz, koji je nedavno predstavljen premijernom vožnjom od Tokija do otoka Hokaido, svojim putnicima nudi potpuno nestvaran luksuz.

Skoro nečujni voz nudi 17 gostinjskih soba za 34 putnika, koju tokom jedne vožnje mogu putovati ovim vozom. Elegantan enterijer, s prostranim krevetima i mermernim kupatilima samo su neke od pogodnosti ovog voza.

Putnicima je na raspolaganju precizna i brza usluga, konobari, sobarice ali i pijanistica koja svojom predivnom muzikom daje još jednu specifičnu notu cjelokupnoj atmosferi

Voz je dizajnirao Ken Okujama, prvi neitalijanski dizajner Ferarija.

Voz može ići na dva načina, ili uz pomoć benzina ili putem električnih voznih šina. Zato što se u ovom vozu uživa, a ne žuri, najveća brzina koju može dostići je 110 km/h.

Iako karta za ovaj voz košta oko 10.000 dolara, nećete moći tako skoro rezervirati jednu za sebe, jer su sva mjesta unaprijed rezervirana sve do marta 2018. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije