Lav prošetao po krovu obnovljenog stadiona Estudiantesa

Radiosarajevo.ba
Lav prošetao po krovu obnovljenog stadiona Estudiantesa
Foto: Printscreen / Lav na krovu stadiona Estudiantesa

Estudiantes de La Plata, argentinski klub stoljetne tradicije otvorio je novi stadion i na otvaranju 30.000 navijača ostavio bez teksta projekcijom vatrenog lava koji hoda po krovu stadiona.


Estudiantes se nakon 14 godina, koliko je trajala obnova stadiona Jorge Luis Hirschi, vratio na staru adresu. Prve dvije sezone nakon selidbe Estudiantes je odradio na stadionima gradskih rivala Gimnasije i Quilmesa, potom se preselio na stadion Ciudad La Plata.

Od njega su se rastali pobjedom protiv Talleresa iz Cordobe 1-0, a sada su se napokon vratili u svoj dom, ovoga puta bez drvenih tribina, već s nekim od najmodernijih i najnaprednijih karakteristika svih stadiona na svijetu.

Radi se o prvom argentinskom 100 posto digitalnom stadionu koji je dobio i certifikat za zaštitu okoliša. Travnjak se navodnjava kišnicom, postavljeni su LED reflektori, a tribine, zanimljivo, nemaju ograde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije