Klimatizacija otkazala u avionu Qatar Airwaysa: Putnici padali u nesvijest

0
Radiosarajevo.ba
Klimatizacija otkazala u avionu Qatar Airwaysa: Putnici padali u nesvijest
Foto: Kolaž / U avionu Qatar Airwaysa otkazala klima

Putnici koji su trebali letjeti iz Grčke za Katar doživjeli su neugodno iskustvo kada je klimatizacija u njihovom avionu otkazala dok su bili na pisti aerodroma u Ateni.

Kako piše Daily Mail, putnici su ostali zatočeni u avionu bez mogućnosti izlaska puna 3,5 sata dok je temperatura izvan aviona dosezala visokih 34 stepeni Celzija.

"Putnici su ostali zatočeni u avionu 3,5 sata sa zatvorenim vratima i bez klimatizacije. Putnici su doslovno dehidrirali i onesvještavali se po avionu. Neki su morali uloviti drugi avion, na koji na kraju nisu stigli", kazao je.

Šta se dešava u Sarajevu: Incident na Pofalićima, policija na terenu

Šta se dešava u Sarajevu: Incident na Pofalićima, policija na terenu

"Putnicima su nakon nekog vremena dali vodu i sokove što uopće nije bilo dovoljno da se oporave nakon tolikog vremena provedenog u uvjetima nalik na saunu."

Među putnicima na letu Qatar Airwaysa bilo je i nekoliko sportaša koji su se trebali takmičiti na prvenstvu u tajlandskom boksu.

Snimci koje su objavili na društvenim mrežama prikazuju nesnosne uvjete u avionu, gdje su putnici bili izloženi visokim temperaturama, što je rezultiralo nekoliko slučajeva onesvješćivanja.

Južnoamerički sportski terapeut Garth Collins podijelio je nekoliko snimaka na društvenim mrežama opisujući situaciju kao pakao, ističući da su putnici dehidrirali i bili prisiljeni pretrpjeti ekstremne uvjete.

Nakon 3,5 sata zatočeništva, putnicima je konačno dozvoljeno da se iskrcaju i odu u zgradu na aerodormu. No, let je stigao u odredište, Dohu, gotovo 28 sati nakon planiranog vremena slijetanja.

Klima uređaj u komercijalnom avionu obično je dizajniran za održavanje ugodne temperature u kabini tokom leta, no kada je avion prizemljen na pisti, održavanje takvih uvjeta može biti izazov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije