KJKP 'RAD' objavio video: Ovako pod okriljem noći "građani" odlažu građevinski i kabasti otpad

4
Radiosarajevo.ba
KJKP 'RAD' objavio video: Ovako pod okriljem noći "građani" odlažu građevinski i kabasti otpad
Foto: Printscreen / Bacanje otpada pored kontejnera

Kantonalno javno komunalno preduzeće "RAD" d.o.o. Sarajevo objavilo je na svom Facebook profilu snimak kojim su osudili bacanje kabastog otpada pored kontejnera koje je zakonom kažnjivo.

"Lokacija kod kružnog toka u ulici Adema Buće predstavlja problem kako za Preduzeće 'RAD', tako i za lokalno stanovništvo.

Zajedničkim snagama djelujemo na suzbijanju ovakvih i sličnih pojava u kojima neodgovorni pojedinci bivaju prijavljeni, a ne amnestirani za postupke poput ovih prikazanih na videu.

Aleksandar Hemon: O knjizi 'Bejturan i ruža', LGBTQI zajednici, Sarajevu i FK Željezničar

Aleksandar Hemon: O knjizi 'Bejturan i ruža', LGBTQI zajednici, Sarajevu i FK Željezničar

Fotografije i videa smo dobili od lokalnog stanovništva u kojem se jasno vidi da izvjesna osoba izbacuje iz kombija kabasti otpad i odlaže pored kontejnera. Također u drugom videu prikazano je da se odlaže polomljeno prozorsko staklo i građevinski otpad (keramičke pločice i šuta) u kontejnere.

Navedene aktivnosti su zabranjene i kažnjive. O ovome je upoznata Služba komunalnih redara koja je pokrenula proceduru pronalaska odgovorne osobe službenim putem i vjerujemo izricanja sankcija prema važećem Zakonu".

Lokacija u kod kružnog toka u ulici Adema Buće predstavlja problem kako za Preduzeće RAD, tako i za lokalno stanovništvo. Zajedničkim snagama djelujemo na suzbijanju ovakvih i sličnih pojava u kojima neodgovorni pojedinci bivaju prijavljeni, a ne amnestirani za postupke poput ovih prikazanih na videu. Fotografije i videa smo dobili od lokalnog stanovništva u kojem se jasno vidi da izvijesna osoba izbacuje iz kombija kabasti otpad i odlaže pored kontejnera. Također u drugom videu prikazano je da se odlaže polomljeno prozorsko staklo i građevinski otpad (keramičke pločice i šuta) u kontejnere. Navedene aktivnosti su zabranjene i kažnjive. O ovome je upoznata Služba komunalnih redara koja je pokrenula proceduru pronalaska odgovorne osobe službenim putem i vjerujemo izricanja sankcija prema važećem Zakonu. Prijavite neodgovorne pojedince na: - Eko telefon - 033 66 00 00, - Viber ili whatsapp (foto/video) - 062 220 330. Za čist i lijep #Sarajevo grad, brinete Vi i Vaš #RAD Vlada Kantona Sarajevo Općina Novi Grad Sarajevo

Posted by KJKP RAD Sarajevo on Monday, June 24, 2024

Prijavite neodgovorne pojedince na: Eko telefon - 033 66 00 00, Viber ili whatsapp (foto/video) - 062 220 330.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije