Beograd / Kineski roboti "zaigrali" užičko kolo

08. 10. 2019. u 16:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Najnovije inovacije i tehnološka dostignuća u oblasti razvoja pametnih gradova, industrijskih parkova i željezničke infrastrukture, predstavljeni su na četvrtoj konferenciji Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEIZ) u Beogradu.

Na konferenciji posvećenoj saradnji u oblasti inovacija, danas otvorenoj na Beogradskom sajmu, premijerka Ana Brnabić, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ministar za nauku i tehnologiju Kine Vang Jang obišli štand na kojem su predstavljene biografije i dostignuća srbijanskih naučnika Nikole Tesle, Mihajla Pupina i Milutina Milankovića.

Na štandu je demonstriran rad Teslinog kalema, o kojem je prisutnima "govorio" robot sa imenom srbijanskog naučnika - Tesla, piše B92.

Jedna od atrakcija sajma bio je i "ples robota" uz poznate muzičke numere, a roboti su, u jednom trenutku, čak "zaigrali" i Užičko kolo.

Pogledajte videosnimak od 0:25 i pogledajte "ples budućnosti", kako su ga najavili:

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA