Kapetan Teo, sin heroja Čede Domuza objavio poseban snimak povodom Dana državnosti BiH

3
Radiosarajevo.ba
Kapetan Teo, sin heroja Čede Domuza objavio poseban snimak povodom Dana državnosti BiH
Foto: Privatni album / Teo Domuz

Kapetan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Teo Domuz, sin legendarnog heroja Armije Republike Bosne i Hercegovine Čedomira Čede Domuza, uputio je čestitiku povodom Dana državnosti BiH.

"Sretan Dan državnosti jedina nam domovino", napisao je Domuz uz video na Facebooku.

Na snimku vidimo Domuzovu vožnju padobranom prilikom koje nosi zastavu Bosne i Hercegovine, a u pozadini se čuje pjesma nesuđena himna naše zemlje, Mojoj dragoj BiH.

Pravoslavni vjernici danas slave Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik

Pravoslavni vjernici danas slave Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik

U Mrkonjić-Gradu je 25. novembra 1943. godine održano je Prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a na kojem je obnovljena državnost BiH. Odlukom na ovom zasjedanju BiH je definirana kao jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj će svi narodi imati ista prava.

U Rezoluciji koja je usvojena ističe se da BiH nije ni srpska, ni muslimanska, ni hrvatska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska.

Na Drugom zasjedanju u Sanskom Mostu 1944. godine, ZAVNOBIH se konstituira u najviši organ državne vlasti BiH. Ovom i nizom drugih odluka BiH je ostvarila vjekovne težnje svojih naroda da ujedinjenjem, u svojoj državnoj zajednici, oslobođeni prevlasti i tutorstva drugih država, osiguraju svoj slobodan razvitak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije