Kada je ovaj pas shvatio gdje ga vode imao je najtužniju reakciju

Radiosarajevo.ba
Kada je ovaj pas shvatio gdje ga vode imao je najtužniju reakciju
Foto: Screenshot / Strah koji životinje osjećaju prilikom posjete veterinaru posve je normalna stvar

Strah koji životinje osjećaju prilikom posjete veterinaru posve je normalna stvar, piše Index.hr.

Ljudi nerijetko osjećaju strah i tjeskobu prilikom posjete doktoru. Lijekarski pregled i pretrage često užasavaju ljude, stoga je sasvim razumljivo da te strahove osjete i životinje. Svaki vlasnik može pomoći svom ljubimcu tako što će i sam biti opušten te će tako pokazati životinji da je u dobrim rukama te da ne postoji razlog za strah.

Ako ste sami nervozni i uznemireni, životinja će to osjetiti i osjećat će se još više frustrirano i razdražljivo. Vrlo je dobro i poželjno ljubimce u ranoj dobi voditi veterinaru i upoznati ih s cijelim procesom kako bi kasnije takvi posjeti bili što mirniji i normalniji.

Isto tako, ako vaš ljubimac ne voli gužvu i ako prvi put ide veterinaru, najbolje bi bilo zakazati pregled kako bi se izbjegla gužva. No neki se ljubimci uprkos svemu boje više od drugih. Ovaj pas pravi je primjer za to.

Kada je shvatio kamo ide, poprilično se uznemirio i vjerujemo da bi dao sve na svijetu da ne mora ući u ambulantu. Pogledajte njegovu reakciju i uvjerite se sami.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije