Jedan čovjek - 6 različitih jezika: Snimak novinara pregledalo skoro 15 miliona ljudi

0
Radiosarajevo.ba
Jedan čovjek - 6 različitih jezika: Snimak novinara pregledalo skoro 15 miliona ljudi
Foto: Twitter/ Philip Crowther / Jedan čovjek - 6 različitih jezika

Nevjerojatno talentirani novinar ove sedmice je oduševio gledatelje svojim izvještavanjem o ukrajinskoj krizi. Ne bi to bilo ništa neobično da to nije učinio - na šest jezika, piše Huffington Post.

Poliglot Philip Crowther, međunarodni pridruženi dopisnik Associated Pressa, javio se iz Kijeva te izvijestio o trenutnoj krizi s Rusijom i Ukrajinom.

Obraćajući se raznim novinskim organizacijama diljem svijeta, detaljno je opisao nove događaje na engleskom, luksemburškom, španjolskom, portugalskom, francuskom i njemačkom.

Razbijeni izlozi pekare Manja u Sarajevu

Razbijeni izlozi pekare Manja u Sarajevu

U ponedjeljak je objavio montažu svog rada, a snimka je postala viralna i do sada prikupila 14,8 miliona pregleda.

Prema podacima koje je sam objavio, Crowther je rođen u Luksemburgu od oca Britanca i majke Njemice, a trenutno mu je sjedište u Washingtonu, gdje pokriva američku diplomaciju, vanjsku politiku, politiku i aktualne događaje, kao i izvještavanje o najnovijim međunarodnim vijestima iz oko svijeta, piše Jutarnji list.

Crowther često dijeli isječke svog višejezičnog izvještavanja o raznim događajima iz vijesti u SAD-u i svijetu, ali, tek je njegovo izvještavanje u stanju u Ukrajini privuklo ovoliku pozornost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije