Intervju Elona Muska i novinara BBC-ja postao viralan: 'Lažete! Lagali ste oko maski i vakcina!‘

1
Radiosarajevo.ba
Intervju Elona Muska i novinara BBC-ja postao viralan: 'Lažete! Lagali ste oko maski i vakcina!‘
Foto: Printscreen / You Tube / Elon Musk i James Clayton

Video razgovora Elona Muska i novinara BBC-ija Jamesa Claytona munjevito se širi društvenim mrežama. Izvršni direktor Twittera u razgovoru je optužio novinara BBC-ija da nije sposoban navesti primjere dopuštenog govora mržnje na ovom društvenom mediju.

Novinar BBC-ja pitao je gospodina Muska kako se planira uhvatiti u koštac sa incidentima govora mržnje koji se prijavljuju na Twitteru. Kada je gospodin Musk zamolio novinara da navede neke primjere govora mržnje na Twitteru, novinar je to odbio.

 "O kakvom govoru mržnje govorite? Mislim, koristite Twitter. Vidite li porast govora mržnje? Neka lična anegdota? Niste sposobni navesti?! Mislim da je to apsurdno, vi lažete", odbrusio mu je milijarder.

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

"Tražim jedan primjer, a vi ne možete dati niti jedan. Onda kažem, gospodine, da vi ne znate o čemu govorite. Ne možete mi dati niti jedan primjer sadržaja mržnje, čak ni jedan tvit. A ipak ste tvrdili da je sadržaj pun mržnje sveobuhvatan. To je laž, samo ste lagali", ustrajao je Musk.

Podsjećamo, BBC je nedavno od strane Twittera označen kao "medij koji finansira vlada Velike Britanije", što je dovelo do oštre reakcije britanske javne televizije.

"BBC je, i uvijek je bio, nezavisan. Finansira nas britanska javnost putem naknade za licencu", stoji u saopštenju BBC-ja.

Elon Musk 'lakši' za nekoliko miliona: Radnik u Tesli dobio tužbu, vrijeđali ga na rasnoj osnovi

Elon Musk 'lakši' za nekoliko miliona: Radnik u Tesli dobio tužbu, vrijeđali ga na rasnoj osnovi

Elon Musk u intervjuu je BBC optužio i za prikrivanje nuspojava cijepljenja protiv COVID-a 19 i širenja dezinformacija o maskama.

"Smatra li se BBC uopšte odgovornim za dezinformacije o maskama i nuspojavama cijepljenja? Uopšte niste izvještavali o tome", kazao je Musk. "“A šta je s činjenicom da je BBC bio pod pritiskom britanske vlade da promijeni uređivačku politiku?”

Komentari na intervju su brojni, a mnogi se slažu s činjenicom da u intervjuu novinar BBC-ija naprosto nije bio dorastao Elonu Musku. "Uništio ga je!", napisao je jedan komentator. "Evo, ovako izgleda novinarstvo BBC-ija. Nisu u stanju navesti nijedan primjer."

Intervju je u međuvremenu postao viralan te je samo na YouTubeu u par sati pogledan više miliona puta, piše Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije