Haos u Buenos Airesu: Novinara tukli i gađali kamenjem tokom prijenosa uživo

Radiosarajevo.ba
Haos u Buenos Airesu: Novinara tukli i gađali kamenjem tokom prijenosa uživo
Nevjerovatan incident dogodio se tokom protesta u Buenos Airesu, kada je novinar koji je izvještavao s ovih događaja pretučen tokom prijenosa uživo.

Kako prenose argentinski mediji, riječ je o iskusnom televizijskom reporteru Juliju Bazanu (71) koji je izvještavao o bijesnoj gomili ispred zgrade Kongresa, a koja ga je najzad i pretuka, prenosi Todo Noticias, TV kuća za koju Bazan izvještava.

Bazana su agresivni pojedinci počeli tuči tokom izvještavanja, nanijevši mu teške povrede glave, nakon što su ga gađali kamenjem, zbog čega je prebačen i u bolnicu.

Nekoliko protestnika odlučili su pomoći novinaru, te su ga ispratili do jedne od stanica podzemne željeznice, što je na kraju i spasilo Bazana.

Julio Bazán nije bio jedini izvjestitelj koji je u ponedjeljak napadnut od protestnika, argentinski mediji pišu da ih je stradalo još nekoliko, na kojima je gomila iskalila svoj bijes.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije