Govor iz Europskog parlamenta postao viralan: 'Bidenu, ne spominji moju državu!'

1
Radiosarajevo.ba
Govor iz Europskog parlamenta postao viralan: 'Bidenu, ne spominji moju državu!'
Foto: Screenshot / Clare Daly

Zastupnica stranke iz Irske u Europskom parlamentu Clare Daly održala je govor u kojem je žestoko kritikovala pristup predsjednika SAD-a Joe Bidena situaciji u Pojasu Gaze. 

Clare Daly je govorila o sukobu koji se od 7. oktobra prethodne godine dešava u Pojasu Gaze, između Izraela i palestinske grupe Hamas. 

Nije štedila riječi, a posebno je na meti Daly bio Joe Biden, predsjednik SAD-a. 

EU parlamentarci poručili uglednim kompanijama: "Prestanite se reklamirati u Vučićevim medijima"

EU parlamentarci poručili uglednim kompanijama: "Prestanite se reklamirati u Vučićevim medijima"

"Unatoč katastrofalnom broju žrtava koje je prouzrokovala, Izrael gubi. Na terenu i u javnom mnijenju. Nema načina da ovo završi a da Izrael ne postane parija država, s okupacijom i aparthejdom na posuđenom vremenu i oni to znaju. Stoga rade sve što mogu: očajnički čini agresije kako bi provocirali širi sukob s Libanonom, s Iranom, s bilo kime, kako bi privukli SAD da ih spasi od posljedica vlastitih postupaka.

I kao što Yemen pokazuje, koljač Biden izvještava se na dužnost. S Evropom i Frau Genocid uz njega, oni su ti koji su omogućili nastavak izraelskog terora. Bez njih, već bi sve bilo gotovo. Dakle, zabilježi, koljaču Bidenu: preci Irske odakle tvrdiš da potičeš te odbacuju. Drži našu zemlju izvan svog govora. A što se tiče von der Leyen i genocidne Njemačke s tvojim riječima i djelima podržavanja Izraela pred ICJ-om: ne u naše ime! Narodi Europe stoje uz Palestinu i Južnu Afriku", rekla je Daly. 

Pogledajte njen govor koji je skupio 3.3 miliona pregleda

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije