Fantastičan snimak: Kako Bulevar Ivice Osima izgleda iz zraka sa jakom porukom legendarnog Švabe

0
Radiosarajevo.ba
Fantastičan snimak: Kako Bulevar Ivice Osima izgleda iz zraka sa jakom porukom legendarnog Švabe
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Bulevar Ivice Osima

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo izglasali su odluku da se ulica Zvornička koja se nalazi u sarajevskom naselju Grbavica preimenuje u Bulevar Ivice Osima, a sada je objavljen i video njegove ulice.

Slavni trener dobio je sada u Sarajevu ne samo spomen ploču nego i svoju ulicu, a tamo i gdje je dio njega ostao - stadion Grbavica.

U nastavku možete pogledati video iz zraka koji je objavljen na društvenim mrežama, a u pozadini slušati riječi legende koje su ostale duboko urezane u svima nama.

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

"Ostavka je, ovako, najdirektnija stvar, da kaže čovjek: odlazim i gotovo je. Opet vam kažem, a to sam već ponovio, da ne vjerujem da mogu da idem niti ću ići, ni u Firenzu ni u Švedsku. Sve što mogu napraviti, ovako ljudski, i ako me neko bude pitao, to je moja privatna gesta, a vi je možete protumačiti kako hoćete... To je neka moja osobna odluka, a ja neću govoriti radi čega i da objašnjavam, vi vrlo dobro znate. Ali ako ništa drugo, i ono jedino što mogu napraviti za taj grad, bar da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate što se događa", rekao Osim kada je 23. maja 1992. godine dao ostavku na funkciju selektora Jugoslavije.

Osim je sazvao konferenciju za medije u Beogradu, a na njoj se emotivno, sa suzama, oprostio od reprezentacije koju nije mogao dalje voditi zbog napada na Sarajevo, odnosno Bosnu i Hercegovinu.

To je bila gesta jednog i jedinog Ivice Osima, a Sarajevo mu je to sada vratilo. Njegovo Sarajevo vjećno će ga pamtiti i ponosno čuvati njegovu ulicu - Bulevar Ivice Osima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije