"Zašto je Yugo jedan od najgorih automobila koji je ikad proizveden"

Radiosarajevo.ba
"Zašto je Yugo jedan od najgorih automobila koji je ikad proizveden"
FOTO: Screenshot / Ilustracija
Tokom osamdesetih godina Yugo iz kragujevačke Zastave izvozio se u SAD gdje je proglašen najeftinijim autom za kupovinu. Jedan od najpopularnijih automobila bivše Jugoslavije nalazi se na popisu najgorih automobila koji su ikad proizvedeni,

Američki novinar Doug DeMuro jedan je od onih koji se također priklanjaju tvrdnji da je Yugo jedan od najgorih automobila, pa je u decembru na svom YouTube kanalu objavio video-recenziju ovog, nekada popularnog jugoslavenskog automobila pod nazivom "Evo zašto je Yugo jedan od najgorih automobila koji je ikad proizveden".

DeMuro je imao čitav niz kritika na račun Yuga, pa je u recenziji istaknuo njegovu lošu i nemarnu obradu u unutrašnjosti, malu brzinu, osvrnuo se na sve stvari u njemu koje nisu funkcionalne, ali je, s iznenađenjem, istaknuo kako se Yugo vrlo lako pali.

U recenziji se pojavljuje i Austin koji je vlasnik Yuga kojeg je DeMuro recenzirao. Obojica su zaključili kako je nepravedno prosuđivati Yugo prema trenutnim standardima automobilske industrije, ali da je i za nekadašnje standarde riječ o vrlo lošem automobilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije