"Evo šta čeka ubice i gadove": Policija objavila snimak spektakularne potjere

Radiosarajevo.ba
"Evo šta čeka ubice i gadove": Policija objavila snimak spektakularne potjere
Na društvenim mrežama objavljen je snimak spektakularne policijske potjere nastao na američkim ulicama.

Incident se dogodio u centru Las Vegasa, a policija ga je objavila, kako se navodi, "u instruktivne svrhe", da pokaže šta čeka "ubice i gadove!" 

Policajac za volanom modela Ford Police Interceptor Utility ugledao je na cesti vozilo koje odgovara opisu ukradenog SUV-a Ford Expedition u kojem su bježala dvojica kriminalaca: 22-godišnji Fidel Miranda i 30-godišnji Rene Nunes.

Miranda i Nunez su dan ranije počinili ubistvo, bili su naoružani i vrlo opasni. Ispalili su čak 34 metka u policijska vozila koje su ih pratila.

Na čelu potjere bio je 43-godišnji policijski oficir William Umana koji je iz Glocka bez milosti pucao na kriminalce, ne libeći se da ih gađa i kroz vjetrobran svog vozila.

Potjera se završava kada se kriminalci, pod kišom Umaninih metaka, zabijaju u zid škole.

Rene Nunes, jedan od kriminalaca, izašao je iz vozila i pokušao pobjeći, ali zaustavljen je policijskim metkom koji ga je ranio. Drugi kriminalac, Fidel Miranda, imao je manje sreće, smrtno je ranjen u pucnjavi. Policija je pohvalila svoje pripadnike koji su učestvovali u potjeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije