Edin Forto objavio neobičan snimak, otkrio koje bendove sluša pa poslao poruku - vlastima

3
Radiosarajevo.ba
Edin Forto objavio neobičan snimak, otkrio koje bendove sluša pa poslao poruku - vlastima
Foto: Printscreen / Edin Forto objavio video na Instagramu

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i predsjednik Naše stranke Edin Forto na društvenim mrežama podijelio je interesantan video. 

Naime, Forto je objavio svojih top 5 rock bendova koji su trenutno aktuelni na muzičkoj sceni i nijedan nije iz Sarajeva.

"Objavljen je Spotify wrapped. Nabrojat ću svojih pet bendova, a imam razlog i zašto", započeo je Forto i pojasnio koji su to bendovi.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Na petom mjestu je Lika Kolorado, zagrebački bend.

"Četvrti je Zoster, naš bend iz Mostara. Treći je Porto Morto, jako zanimljivi mladi bend - mogu reći umjetnički rock. Drugi je The National, bruklinski bend koji je izdao dva albuma i zato sam ga puno i slušao. Broj jedan je Artan Lili iz Beograda", rekao je Forto.

Zatim je odgovorio na pitanje - zašto je objavio ovaj video.

"Zašto nabrajam ovo? Upravo zato što imam osjećaj da regionalna rock n' roll scena nije bila dugo, dugo življa. Imam osjećaj također da Bosna i Hercegovina i Sarajevo ne učestvuju u toj regionalnoj sceni onoliko koliko bi trebalo.

Da bi se to desilo, svaka vlast, općinska, kantonalna, entitetska, mora puno više da ulaže u nezavisnu muzičku scenu. U Sarajevu i u BiH mora da se svira non stop jer bez toga nećemo biti dio nečega što se sad već dešava u regiji", naveo je na Instagramu državni ministar Edin Forto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije