Dvostruka nevolja: Ženi u kuću ušla zmija kakva se rijetko viđa

Radiosarajevo.ba
Dvostruka nevolja: Ženi u kuću ušla zmija kakva se rijetko viđa
Screenshot / Dvoglava zmija

Jeannie Wilson uživala je u svome domu u Alexander Countyju u američkoj saveznoj državi Sjeverna Karolina s prijateljima i porodicom kada je u kuću upao nepozvani gost.

"Uočila sam zmiju štakorašicu u jednoj od soba nakon što sam se kartala s prijateljima i porodicom. Sin je otvorio vrata da uđe malo zraka i vjerujem da je tada ušla i ona. Nikad nisam voljela zmije, ali kad sam je vidjela, srce mi je stalo", ispričala je Wilson, piše Mirror.

Naime, zmija je imala dvije glave, a takve zmije rađaju se jedna od 100.000. Wilson se odmah sažalila nad životinjom.

"Ne znam ništa o zmijama, ali znala sam da nije otrovna. Rekla sam joj 'niko te neće povrijediti'. Htjela sam da je odnesem negdje na sigurno", ispričala je.

Zmiju je nazvala "Dvostruka nevolja" te ju je odvezla u naučni centar, gdje je otkrila kako je njena zmija prava rijetkost.

"Rekli su mi da je stara četiri mjeseca i da je u dobrom zdravstvenom stanju. Stavili su je u njen vlastiti terarij, a ona se odmah zavukla ispod kamena kao da je to njen dom", ispričala je Wilson. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije